Minuli vikend se je v Seoulu v Koreji končalo WDSF svetovno prvenstvo v breakdancu.
Slovenske barve so zastopali 4 tekmovalci dva fanta in dve dekleti. Iz Plesnega kluba ZEKO se je prvenstva udeležil Filip Kovačič. To je bilo njegovo prvo svetovno prvenstvo v tej organizaciji, ki je prevzela tudi Breakdance na Olimpijskih igrah, ki bo prvič na sporedu 2024 v Parizu.
 
Nastopilo je preko 350 tekmovalcev in tekmovalk. V kategoriji članov je nastopilo 210 plesalcev iz 55 držav. Filip Kovačič si je priplesal 127 mesto.
 
 
„Za Filipa je bilo to prvo svetovno prvenstvo WDSF. Dobro se je spopadel s pritiskom velike tekme, kar se tiče nastopa sem zadovoljen, kak element ni šel ravno tako kot bi moral ampak je odlično izpeljal vse do konca. Pristal je nekje na polovici in za malenkost zgrešil izločilne boje, tako, da za prvič smo lahko več kot zadovoljni. Letos je tehnično zelo napredoval, malo je drugačen sistem kot smo ga navajeni do sedaj. Potrebno si je ustvariti tudi ime, saj v kategoriji, kjer so sami profesionalci, ki trenirajo 6 do 8 ur na dan rabiš malo časa, da te opazijo, kajti po znanju bi lahko marsikoga premagal, ki se je uvrstil v izločitvene boje. Zavedamo se, da je vsak začetek malce težak tako, da smo v fazi nabiranja izkušenj in spoznavanja novega sodniškega sistema in sistema tekmovanja nasploh. To je že 4 taka tekma v tej organizaciji in Sloveni počasi napredujemo po lestvici, kar me navdušuje z optimizmom in se veselimo prihodnjih izzivov.“ je še dodal trener Dejan Zečević.
 
 

RIDE Goričko - Razvoj kolesarstva na Goričkem

PRP LEADER EU SLO

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo