Projekt "Priprava in izvedba pilotnih ukrepov za postopno odpravljanja vzrokov slabega zdravstvenega stanja mladih na čezmejnem območju", z akronimom "Keep Young and Fit" je sofinanciran iz Interreg Programa Slovenija-Madžarska_V3. 
 
S 1. januarjem 2024 je stopil v veljavo prvi del novega Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki prinaša nekaj sprememb glede statusa družinskih pomočnikov. V skladu z novim zakonom se družinski pomočnik, opredeljen v Zakonu o socialnem varstvu, preoblikuje oz. prevede v oskrbovanca družinskega člana.

Vseživljenjsko učenje in pridobivanje novih znanj so ključnega pomena za razvoj posameznika in družbe v digitalnem svetu, kjer so digitalne veščine postale nepogrešljive. Na žalost pa se nekateri segmenti prebivalstva, zlasti starejši, še vedno soočajo s izzivi pri pridobivanju teh veščin. Vendar pa se je v okviru programa Erasmus+ razvil obetaven projekt z naslovom "Digitalno pri odraslih, Digitalno? Nič bat.", ki je namenjen prav pridobivanju digitalnih veščin med starejšimi osebami.

 

Dobrodelni koncert Pomladni dan, torkova prireditev, na kateri so nastopili sedanji dijaki Gimnazije Murska Sobota in nekateri gostje, ki so tako ali drugače povezani s šolo, je letos potekal prvič. S koncertom smo zbirali prostovoljne prispevke za Šolski sklad Gimnazije Murska Sobota.

RIDE Goričko - Razvoj kolesarstva na Goričkem

PRP LEADER EU SLO

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo