Prostofer v Beltincih

V četrtek, 23. 3. 2023, je Občina Beltinci s podpisom pogodbe z zavodom Zlata mreža uradno pristopila k projektu Prostofer, ki je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost in povezovanje starejših, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, z aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

K projektu je uvodoma pristopilo osem prostovoljnih voznikov, katerim je župan Marko Virag predal ključe avtomobila, ki bo namenjen brezplačnim prevozom v sklopu projekta Prostofer. Prostovoljci so bili deležni usposabljanja s strani zavoda Zlata mreža, g. Bogataja, o varnosti v cestnem prometu pa je spregovorila tudi predstavnica Javne agencije Republike Slovenija, ga. Sternad Pražnikar, in v vsem prostovoljnim šoferjem v zahvalo za sodelovanje poklonila darilo. Župan Marko Virag se je iskreno zahvalil prostovoljnim šoferjem za nesebično pomoč, kajti brez njih se v projekt ne bi mogli vključiti.

Uporabniki lahko brezplačen prevoz naročijo od petka, 24. 3. 2023, na brezplačni telefonski številki 080 10 10. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 in 18.00, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve.

Prostovoljci bodo prevoze izvajali od ponedeljka, 3. 4. 2023, in sicer se lahko s prostoferjem odpravite k zdravniku, v lekarno, na banko ali pošto ter druge javne ustanove na območju občine Beltinci. Za prevoze izven občine bivanja pa so ti prevozi na voljo zgolj za preglede v Splošni bolnišnici Murska Sobota ali obisk tistih javnih ustanov v Murski Soboti, ki jih ni v domači občini. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Občina Beltinci si želi, da bi projekt Prostofer resnično zaživel in da bi z njim pripomogli pomoči potrebnim občanom in občankam. Prostovoljnim šoferjem želimo varno vožnjo, vse upokojence, ki ne vozijo avtomobila, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi pa prisrčno vabimo, da sprejmejo ponujeno pomoč.

S SRCEM NA POTI – brezplačni prevozi za starostnike

 

 

RIDE Goričko - Razvoj kolesarstva na Goričkem

PRP LEADER EU SLO

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo