Na osrednji tržnici, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, je to sobotno dopoldne spet zadišalo po pomurskih kulinaričnih dobrotah, »čüjla se je muzika« in »guč« Prekmurcev, Prlekov in tudi Porabcev.

Po že dveh uspešnih izvedbah etno-turistične prireditve (Do)živimo v Pomurju, so tudi letos ponovili predstavitev raznolikih turističnih doživetij severovzhodnega konca Slovenije in letos prvič tudi iz Porabja. 

Da so se stojnice že od jutranjih ur šibile pod raznovrstnimi lokalnimi produkti in dobrotami so poskrbeli ZRIRAP socialno podjetje, ZTK Beltinci, Eko kmetija Paldauf, Hiša dobrot Semler, Steyer vino, TIC Apače, Bučno olje KIMO, čebelar Matjaž Zidarič, Tinekov brod, TIC Moravske Toplice, LAS Goričko 2020, RIDE Goričko, JZ Krajinski park Goričko, Balajceva domačija, Sadjarstvo Ficko, Proizvodnja peciva Figaro, KTD Puconci - Zveza kulturnih in turističnih društev občine Puconci, Razvojna agencija Slovenska krajina, Hotel in restavracija Lipa, Slovenska vzorčna kmetija, Eko socialna kmetija Kocljevina Prosenjakovci, Občina Ljutomer, Bioterme Mala Nedelja, Kmetija Vlaj Bodonci, Kmetija J.A.N.A., Künštni Prleki, Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava, rokodelka Loreta Solarič, Okrepčevalnica in picerija Kučan, Miki bar Ižakovci in medijska stojnica TV AS (s projektom Mura Raba tour). 
V sklopu predstavitve je potekal tudi bogat kulturni program, v okviru katerega so se predstavili Narodno zabavni trio, Künštni Prleki, Madžarski pevski zbor iz Dobrovnika in KUD Goričko. Organizator predstavitve, TV AS iz Murske Sobote, Simon Balažic, je naklonjen tovrstnemu povezovanju in skupni promociji dežele ob Muri. Krog ponudnikov, s katerimi pripravljajo ta dogodek, se iz leta v leto širi, povezujejo se posamezniki, ki imajo skupne kulturne korenine in s ponosom pove, da so se letos prvič Pomurcem priključili še Porabci, slovenska manjšina, ki živi tik za mejo na Madžarskem. S skupnimi močmi in ob podpori številnih društev so tako za mimoidoče na privlačen način predstavili regijo. Po besedah soorganizatorja predstavitve, Uroša Kamenška, Pomurska turistična zveza s tem sodelovanjem nadaljuje svoje poslanstvo, to je povezovanje in promocija pomurske turistične ponudbe. Veseli ga dober odziv lokalnih ponudnikov, s pomočjo katerih so regijo "pripeljali" v Ljubljano. Udeležence prireditve je povabil na langaš, dödöle, bograč, bujto repo in hladen špricer ter, da obisk vrnejo. 

Prireditev (Do)živimo v Pomurju so podprli Pomurske lekarne, Radenska, Pomurske mlekarne in Gostilna Marič, ter medijski sponzorji TV AS, Radio Murski val, Vestnik, Radio Maxi, Idea TV, SIP TV, ljubljanainfo.com 
in sobotainfo.com.
 
             
 
      
 
   
 
      
 
      
 
      
 
  

 

 

 

RIDE Goričko - Razvoj kolesarstva na Goričkem

PRP LEADER EU SLO

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo