Ob današnjem dnevu higiene rok smo v SB MS zbrali in sešteli kilometre, ki so jih posamezniki zbirali v akciji Kilometri za verigo čistih rok. S tekom, kolesarjenjem in hojo so zbrali 12.144,8 kilometra.
V Splošni bolnišnici Murska Sobota so mednarodni dan higiene rok obeležili z akcijo zbiranja kilometrov, razstavo izdelkov pomurskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol na temo higiene rok in strokovnim izobraževanjem.
Kot je povedal direktor bolnišnice Daniel Grabar ob mednarodnem dnevu higiene rok znova izpostavljamo, kako pomembna je higiena rok za preprečevanje in zmanjšanje okužb v zdravstvu ter s tem zagotavljanje kakovostnejše in varnejše obravnave. Pomočnica direktorja za zdravstveno nego Nataša Kreft je ob dnevu, ki ima tokrat sporočilo Združimo se za varnost - poskrbimo za čiste roke, poudarila, da lahko z zavedanjem o pomenu higiene rok in doslednim upoštevanjem vsi prispevamo k preprečevanju bolezni.
Vodja obvladovanja bolnišničnih okužb v soboški bolnišnici Marija Kohek pa je ob tem dejala, da mora biti zavedanje o pomenu čistih rok v zdravstvenih ustanovah del vseh zaposlenih na vseh ravneh. V času epidemije covida je higiena rok dobila še večji pomen.
Zato je ozaveščanje o higieni rok pomembno za izboljšanje in usvojitve najboljših praks preprečevanja in obvladovanja okužb ter preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni.
V kirurški avli so ob tem odprli razstavo izdelkov, ki so jih v pomurskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah izdelali na temo Varna roka je čista roka.
 

RIDE Goričko - Razvoj kolesarstva na Goričkem

PRP LEADER EU SLO

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo