IMG 20170311 201243

Na letošnji 21. Pomurski salamiadi je sodelovalo 41 izdelovalcev domačih salam z 51 vzorci salam. Tekmovanja se je udeležilo 11 novih salamarjev.

Prvaki se bodo udeležili slovenskega finala salamiad, ki bo 14. maja v Straži na Dolenjskem. Ker se je g. Kardinar med prvake uvrstil z dvema različnima vzorcema, se lahko po pravilih zveze salamarjev udeleži finala le z enim.

Izdelke je ocenjevala strokovna komisija v sestavi: Vladka Hradil Barbarič, univ. dipl. inž. živ. teh., Zdenka Tompa, učit. kuharstva, gastronom kulinarik, Ljubo Fekonja, dr. med. vet., mag. Milko Lebarič, univ. dipl. inž. živ. teh., Igor Kustec, univ. dipl. inž. živ. teh., in Milan Hari, univ. dipl. inž. živ. teh.

Najvišja možna skupna ocena štirih sodnikov (sodnika z najvišjo in najnižjo oceno se ne upoštevata) je 60 točk, od tega največ 6 točk za okus, 4 točke za prerez – videz, barvo in teksturo, 3 točke za vonj in 2 točki za zunanji videz.

Na vseh 21 Pomurskih salamiadah je bilo ocenjenih skupno 1483 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v vseh teh letih udeležilo 418 salamarjev.

Vseh 21 salamiad sta se udeležila dva salamarja: Jože Hamler iz Gornjih Ivanjc in Edi Štata iz Podgrada.

Najuspešnejši salamarji Pomurskih salamiad, ki so se uvrščali na finalno prireditev, pa so: Jože Hamler 11-krat, Marjan Kralj 9-krat, Karl Rožman in Milan Kolar po 6-krat ter Darko Hlupič 5-krat.

IMG 20170311 201126

Prvaki 21. Pomurske salamiade so:

UVRSTITEV TEKMOVALEC NASLOV SALAMA

SKUPNA

OCENA

1   Andrej Kardinar     Lutverci, Apače   67 53,8
2   Matjaž Dervarič      Cankarjeva ul., Murska Sobota   23 53,6
3   Andrej Kardinar   Lutverci, Apače 69 51,1
4   Franc Podlesek   Pečarovci, Mačkovci 41 49,4
5   Milan Kolar   Ravenska c., Beltinci 2 49,3
6 Katja Gregorec   Čakova, Sv. Jurij ob Ščavnici 42

49,3

Vir: TD Radenci

 

RIDE Goričko - Razvoj kolesarstva na Goričkem

PRP LEADER EU SLO

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo